Què és Global Voices?

Perfil Global Voices Catalunya

Perfil Global Voices Catalunya

Global Voices Online és una xarxa internacional de blocaires, creada el 2005, amb més de 500 col·laboradors que segueixen els debats, tendències i iniciatives a les xarxes socials, blocs o plataformes ciutadanes de diferents països per a oferir- ne resums en anglès que es tradueixen a més de 30 llengües. Es tracta d’una pàgina sense ànim de lucre fundada per Rebecca MacKinnon, ex-cap d’oficina de la CNN a Pequín i Tòquio, i el tecnòleg Ethan Zuckerman quan eren companys al Berkman Center for Internet and Society de la Harvard Law School i que vol traslladar a l’àmbit internacional la rellevància que els blocs han pres a nivell local i/o estatal.

La seva finalitat bàsica és actuar com a pont entre diferents llengües i cultures i desenvolupar les eines i recursos necessaris per a aconseguir-ho. D’altra banda, es tracten informacions sobre temes que els mitjans internacionals no cobreixen, així com perspectives i narratives diferents sobre qüestions que ja són a l’agenda mediàtica i/o política. Global Voices considera que la seva missió és complementària a la dels mitjans de comunicació tradicionals, amb els quals manté lligams. Per exemple, l’agència Reuters, el Washinton Post i Al Jazeera. A més, l’edició catalana ha establert acords amb mitjans com el Diari Ara i Vilaweb.

PROJECTES

Global Voices presenta una sèria de projectes. El més importat és Lingua, iniciada el 2007, amb l’objectiu de traduir el contingut en anglès a altres llengües. Gràcies a aquesta iniciativa, el 2011 va nèixer Global Voices Catalunya. que té un objectiu doble. D’una banda explicar els debats de la xarxa catalana al món, com ara la manifestació de l’11 de setembre de 2012. D’altra, oferir en català els debats d’altres blocosferes. De moment, ja s’han publicat articles traduïts del bengalí, xinés i àrab entre d’altres i el bloc compta amb un equip d’una vintena de col·laboradors voluntaris.

A més, Global Voices té una web de defensa, Advocacy, que defensa la llibertat d’expressió i el lliure accés a la informació online a través de notícies i denúncies sobre el tema. També, tenen una iniciativa anomenada Rising Voices per ajudar comunitats marginalitzades a utilitzar mitjans de comunicació per a fer-se sentir, especialment centrada en països en desenvolupament.

Enllaços d’interès:

– Facebook i Twitter de Global Voices Catalunya

– Llistat de països coberts per Global Voices

– Llistat de les llengües a les quals es poden traduir els articles

Finançament

Anuncis

One response to “Què és Global Voices?

  1. Retroenllaç: La presentació de Global Voices en català serà el dimecres 27 de febrer | Veus del món·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s